Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Pete
    Guest
    Had my SE P900 for a while now, and I hadn't quite got round to adding all
    my contacts into it.
    I found a bit of time this weekend, and I synced my P900 to the Windows
    Address Book (WAB). Worked fine.... although I noted that the addresses
    had a square box between each line in the addresses that I had stored
    on my P900. Anyway, I added all my contacts to the WAB and re-synced.
    What a mess! Many lines from the addresses had become separate entries on
    the P900.
    I suspect it is something to do with the format of the addresses and the
    little square boxes.
    Anyone know of a way round this? What do people use who don't use Outlook?
    Does the sync work ok with Outlook. If I can't find a resolution to the WAB
    problem, I guess I'll have to use outlook for syncing.... which in turn will
    mean trying to get stuff from WAB to outlook and then getting outlook to
    sync with my P900 (it currently won't do so as I don't have Outlook on my
    machine).

    Pete





    See More: Windows Address Book & Sync to P900




  2. #2
    Rich @ Ultima Thule
    Guest

    Re: Windows Address Book & Sync to P900


    "Pete" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    > Had my SE P900 for a while now, and I hadn't quite got round to adding all
    > my contacts into it.
    > I found a bit of time this weekend, and I synced my P900 to the Windows
    > Address Book (WAB). Worked fine.... although I noted that the addresses
    > had a square box between each line in the addresses that I had stored
    > on my P900. Anyway, I added all my contacts to the WAB and re-synced.
    > What a mess! Many lines from the addresses had become separate entries on
    > the P900.
    > I suspect it is something to do with the format of the addresses and the
    > little square boxes.
    > Anyone know of a way round this? What do people use who don't use

    Outlook?
    > Does the sync work ok with Outlook. If I can't find a resolution to the

    WAB
    > problem, I guess I'll have to use outlook for syncing.... which in turn

    will
    > mean trying to get stuff from WAB to outlook and then getting outlook to
    > sync with my P900 (it currently won't do so as I don't have Outlook on my
    > machine).
    >


    The little square boxes are binary newline charachters. The P900 obviously
    does not send ASCII text back to windows when syncronising. As to what to do
    about it... how are you doing the syncronisation, if you are using some text
    file or CSV then there is a way around it. Also is there a setting anywhere
    int he P900 software to change the output of its address book to ASCII. I
    presume the sync will work with outlook just fine although i dont have any
    specifics on the P900.

    Rich.





  3. #3
    Pete
    Guest

    Re: Windows Address Book & Sync to P900

    In article <[email protected]>,
    Rich @ Ultima Thule <[email protected]_ultimathule.net> wrote:
    >
    >"Pete" <[email protected]> wrote in message
    >news:[email protected]
    >> Had my SE P900 for a while now, and I hadn't quite got round to adding all
    >> my contacts into it.
    >> I found a bit of time this weekend, and I synced my P900 to the Windows
    >> Address Book (WAB). Worked fine.... although I noted that the addresses
    >> had a square box between each line in the addresses that I had stored
    >> on my P900. Anyway, I added all my contacts to the WAB and re-synced.
    >> What a mess! Many lines from the addresses had become separate entries on
    >> the P900.
    >> I suspect it is something to do with the format of the addresses and the
    >> little square boxes.
    >> Anyone know of a way round this? What do people use who don't use

    >Outlook?
    >> Does the sync work ok with Outlook. If I can't find a resolution to the

    >WAB
    >> problem, I guess I'll have to use outlook for syncing.... which in turn

    >will
    >> mean trying to get stuff from WAB to outlook and then getting outlook to
    >> sync with my P900 (it currently won't do so as I don't have Outlook on my
    >> machine).
    >>

    >
    >The little square boxes are binary newline charachters. The P900 obviously
    >does not send ASCII text back to windows when syncronising. As to what to do
    >about it... how are you doing the syncronisation, if you are using some text
    >file or CSV then there is a way around it. Also is there a setting anywhere
    >int he P900 software to change the output of its address book to ASCII. I
    >presume the sync will work with outlook just fine although i dont have any
    >specifics on the P900.
    >

    Thanks for the reply.

    The P900 comes with sync software so I am using that. I am not using and
    intermediate CSV (or similar) file.
    I would have hoped the SE software would have translated between the WAB
    format and its internal format as it implies it supports syncing to WAB.
    I don't remember seeing any way of configuring the sync but I could be
    wrong. Will need to check this out.

    Anyone got the P800/P900 SE software syncing with WAB?

    Cheers

    Pete



  4. #4
    Nom
    Guest

    Re: Windows Address Book & Sync to P900

    Pete wrote:
    > Had my SE P900 for a while now, and I hadn't quite got round to
    > adding all my contacts into it.
    > I found a bit of time this weekend, and I synced my P900 to the
    > Windows Address Book (WAB). Worked fine.... although I noted that the
    > addresses
    > had a square box between each line in the addresses that I had stored
    > on my P900. Anyway, I added all my contacts to the WAB and re-synced.
    > What a mess! Many lines from the addresses had become separate
    > entries on the P900.
    > I suspect it is something to do with the format of the addresses and
    > the little square boxes.
    > Anyone know of a way round this? What do people use who don't use
    > Outlook? Does the sync work ok with Outlook. If I can't find a
    > resolution to the WAB problem, I guess I'll have to use outlook for
    > syncing.... which in turn will mean trying to get stuff from WAB to
    > outlook and then getting outlook to sync with my P900 (it currently
    > won't do so as I don't have Outlook on my machine).


    I use both Outlook XP and Outlook 2003 with mine, with no problems
    whatsoever. I'd suggest your issues are WABs fault - it's always been a bit
    of a poor-man's bodge !





  • Phones Discussed Above

    Sony Ericsson P900 More Sony Ericsson P900 topics Sony Ericsson Forum Reviews
  • Similar Threads