Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    steeper
    Guest
    Anyone here able to install the USB drivers for their Motorola phone? WinXP
    (SP2) keeps giving me the "USB device is not recognized" error, which
    prevents me from using the Mobile PhoneTools software, thanks.





    See More: Moto T731 & Mobile PhoneTools




  2. #2
    BruceR
    Guest

    Re: Moto T731 & Mobile PhoneTools

    The MPT disk contains the drivers. You need to make sure you delete the
    Motorola phone from Device Manager under modems and maybe under ports.
    Next, install MPT from the disk. Start MPT and then and ONLY then, plug
    the phone into the USB port.

    From:steeper
    steeper(nospam)@shaw.ca

    > Anyone here able to install the USB drivers for their Motorola phone?
    > WinXP (SP2) keeps giving me the "USB device is not recognized" error,
    > which prevents me from using the Mobile PhoneTools software, thanks.






  3. #3
    steeper
    Guest

    Re: Moto T731 & Mobile PhoneTools

    Thanks I will try that again, I believe I have done this already though....

    "BruceR" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    > The MPT disk contains the drivers. You need to make sure you delete the
    > Motorola phone from Device Manager under modems and maybe under ports.
    > Next, install MPT from the disk. Start MPT and then and ONLY then, plug
    > the phone into the USB port.
    >
    > From:steeper
    > steeper(nospam)@shaw.ca
    >
    >> Anyone here able to install the USB drivers for their Motorola phone?
    >> WinXP (SP2) keeps giving me the "USB device is not recognized" error,
    >> which prevents me from using the Mobile PhoneTools software, thanks.

    >
    >






  4. #4
    steeper
    Guest

    Re: Moto T731 & Mobile PhoneTools

    1.Verify and remove any Motorola items in device manager under modems, ports
    and USB controller

    2.Fresh install of MPT3.0

    3.Reboot computer

    4.Open MPT

    5.Open default profile

    6.Select USB cable from menu

    7.Plug cable into phone, turn on phone, plug into USB port once phone is
    powered up

    8.MPT "please wait, your phone is being installed"

    9. WinXP(sp2) "USB device detected and being installed"

    10.WinXP(sp2) "Your device is installed and ready to use"

    11.MPT still showing spinning clock and setup window

    12.WinXP(sp2) "USB device not recognized" blah blah blah

    13.MPT setup now closed and a phone is diplayed on my desktop

    14.Display in phone shows "intializing..."

    15.Checked device manager and it shows the following;
    modems- standard modem
    ports- com1
    com2
    printer
    USB controller
    unknown device

    16.MPT still showing "Intializing..."

    17.Now what?

    Motorola T731, using a SKN6311B USD data cable, tested USB ports, they work
    fine






  5. #5
    BruceR
    Guest

    Re: Moto T731 & Mobile PhoneTools

    Unplug phone, remove battery for 30 seconds, turn phone back on, plug in
    cable, redetect phone. Not guaranteed but it's worked for me. I've
    found that the battery removal trick often solves the problem.

    From:steeper
    steeper(nospam)@shaw.ca

    > 1.Verify and remove any Motorola items in device manager under
    > modems, ports and USB controller
    >
    > 2.Fresh install of MPT3.0
    >
    > 3.Reboot computer
    >
    > 4.Open MPT
    >
    > 5.Open default profile
    >
    > 6.Select USB cable from menu
    >
    > 7.Plug cable into phone, turn on phone, plug into USB port once phone
    > is powered up
    >
    > 8.MPT "please wait, your phone is being installed"
    >
    > 9. WinXP(sp2) "USB device detected and being installed"
    >
    > 10.WinXP(sp2) "Your device is installed and ready to use"
    >
    > 11.MPT still showing spinning clock and setup window
    >
    > 12.WinXP(sp2) "USB device not recognized" blah blah blah
    >
    > 13.MPT setup now closed and a phone is diplayed on my desktop
    >
    > 14.Display in phone shows "intializing..."
    >
    > 15.Checked device manager and it shows the following;
    > modems- standard modem
    > ports- com1
    > com2
    > printer
    > USB controller
    > unknown device
    >
    > 16.MPT still showing "Intializing..."
    >
    > 17.Now what?
    >
    > Motorola T731, using a SKN6311B USD data cable, tested USB ports,
    > they work fine






  6. #6
    steeper
    Guest

    Re: Moto T731 & Mobile PhoneTools

    I appreciate your help and suggestions, it looks like this is a new
    issue......

    "BruceR" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    > Unplug phone, remove battery for 30 seconds, turn phone back on, plug in
    > cable, redetect phone. Not guaranteed but it's worked for me. I've found
    > that the battery removal trick often solves the problem.
    >
    > From:steeper
    > steeper(nospam)@shaw.ca
    >
    >> 1.Verify and remove any Motorola items in device manager under
    >> modems, ports and USB controller
    >>
    >> 2.Fresh install of MPT3.0
    >>
    >> 3.Reboot computer
    >>
    >> 4.Open MPT
    >>
    >> 5.Open default profile
    >>
    >> 6.Select USB cable from menu
    >>
    >> 7.Plug cable into phone, turn on phone, plug into USB port once phone
    >> is powered up
    >>
    >> 8.MPT "please wait, your phone is being installed"
    >>
    >> 9. WinXP(sp2) "USB device detected and being installed"
    >>
    >> 10.WinXP(sp2) "Your device is installed and ready to use"
    >>
    >> 11.MPT still showing spinning clock and setup window
    >>
    >> 12.WinXP(sp2) "USB device not recognized" blah blah blah
    >>
    >> 13.MPT setup now closed and a phone is diplayed on my desktop
    >>
    >> 14.Display in phone shows "intializing..."
    >>
    >> 15.Checked device manager and it shows the following;
    >> modems- standard modem
    >> ports- com1
    >> com2
    >> printer
    >> USB controller
    >> unknown device
    >>
    >> 16.MPT still showing "Intializing..."
    >>
    >> 17.Now what?
    >>
    >> Motorola T731, using a SKN6311B USD data cable, tested USB ports,
    >> they work fine

    >
    >






  7. #7
    BruceR
    Guest

    Re: Moto T731 & Mobile PhoneTools

    Have you upgraded MPT to the very latest version (3.25b as of 5/22/05)
    using live update? Since you have a newer model that would be important.
    If so, you might try Data Pilot (www.datapilot.com) which lists the T730
    series as supported. You don't have to buy their cable, just the
    software. I have Data Pilot too and it's a good program, well supported.



    From:steeper
    steeper(nospam)@shaw.ca

    > I appreciate your help and suggestions, it looks like this is a new
    > issue......
    >
    > "BruceR" <[email protected]> wrote in message
    > news:[email protected]
    >> Unplug phone, remove battery for 30 seconds, turn phone back on,
    >> plug in cable, redetect phone. Not guaranteed but it's worked for
    >> me. I've found that the battery removal trick often solves the
    >> problem. From:steeper
    >> steeper(nospam)@shaw.ca
    >>
    >>> 1.Verify and remove any Motorola items in device manager under
    >>> modems, ports and USB controller
    >>>
    >>> 2.Fresh install of MPT3.0
    >>>
    >>> 3.Reboot computer
    >>>
    >>> 4.Open MPT
    >>>
    >>> 5.Open default profile
    >>>
    >>> 6.Select USB cable from menu
    >>>
    >>> 7.Plug cable into phone, turn on phone, plug into USB port once
    >>> phone is powered up
    >>>
    >>> 8.MPT "please wait, your phone is being installed"
    >>>
    >>> 9. WinXP(sp2) "USB device detected and being installed"
    >>>
    >>> 10.WinXP(sp2) "Your device is installed and ready to use"
    >>>
    >>> 11.MPT still showing spinning clock and setup window
    >>>
    >>> 12.WinXP(sp2) "USB device not recognized" blah blah blah
    >>>
    >>> 13.MPT setup now closed and a phone is diplayed on my desktop
    >>>
    >>> 14.Display in phone shows "intializing..."
    >>>
    >>> 15.Checked device manager and it shows the following;
    >>> modems- standard modem
    >>> ports- com1
    >>> com2
    >>> printer
    >>> USB controller
    >>> unknown device
    >>>
    >>> 16.MPT still showing "Intializing..."
    >>>
    >>> 17.Now what?
    >>>
    >>> Motorola T731, using a SKN6311B USD data cable, tested USB ports,
    >>> they work fine






  • Similar Threads