Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    I'm seeing crazy network ID behavior on a V551 after flashing to the
    latest MP posted on motomodders. The Network identifier on the main
    screen, says "Cingular" however, I beleive it is actually connected to
    T-Mobile. It has a T-Mobile SIM, and is unlocked. I call 411 and 611
    and get T-Mobile services.

    The phone was originally a locked Cingular branded V551, so I had it
    unlocked, and T-Mobile SIM worked fine. It identified T-Mobile on the
    screen. I decided to use the MP:
    R472_G_08.18.40R_PDS002_LP002E_DRM0001_JPJAVA_G_08_R47_06_00_05R_SE7498BXXU10D6_1FF
    as posted on motomodders to get latest firmware features and eliminate
    the Cingular branding at the same time. Flashed above MP into it with
    MultiFlex just fine.

    Now everything works, but the screen says "Cingular" once a network is
    found. (It starts off by says "No Service" like it should and when it
    finds a network and registers, then it says Cingular).

    Any ideas ?




    See More: Crazy Network ID info on a V551




  2. #2
    BruceR
    Guest

    Re: Crazy Network ID info on a V551

    Go to Menu: Settings: Network: Available Networks and see what's listed.
    Perhaps you're in an area that allows TMo roaming on the Cingular 850
    network which might explain it.

    <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    > I'm seeing crazy network ID behavior on a V551 after flashing to the
    > latest MP posted on motomodders. The Network identifier on the main
    > screen, says "Cingular" however, I beleive it is actually connected to
    > T-Mobile. It has a T-Mobile SIM, and is unlocked. I call 411 and 611
    > and get T-Mobile services.
    >
    > The phone was originally a locked Cingular branded V551, so I had it
    > unlocked, and T-Mobile SIM worked fine. It identified T-Mobile on the
    > screen. I decided to use the MP:
    > R472_G_08.18.40R_PDS002_LP002E_DRM0001_JPJAVA_G_08_R47_06_00_05R_SE7498BXXU10D6_1FF
    > as posted on motomodders to get latest firmware features and eliminate
    > the Cingular branding at the same time. Flashed above MP into it with
    > MultiFlex just fine.
    >
    > Now everything works, but the screen says "Cingular" once a network is
    > found. (It starts off by says "No Service" like it should and when it
    > finds a network and registers, then it says Cingular).
    >
    > Any ideas ?
    >






  3. #3

    Re: Crazy Network ID info on a V551

    No such luck. The Available Networks ONLY show two flavors of Cingular.
    In Network Setup, the Band and Type are all set to Automatic. I checked
    with T-Mobile cust service folks and they were stumped, but reminded me
    that I have no roaming charges, so it probably doesn't make much
    difference, since it works just fine. 441, 611 and voicemail all seem
    to work. The phone just thinks it's connected to Cingular....

    Hummmmmmm......




  4. #4
    John Navas
    Guest

    Re: Crazy Network ID info on a V551

    [POSTED TO alt.cellular.motorola - REPLY ON USENET PLEASE]

    In <[email protected]> on 17 Feb 2006
    16:17:58 -0800, [email protected] wrote:

    >No such luck. The Available Networks ONLY show two flavors of Cingular.
    >In Network Setup, the Band and Type are all set to Automatic. I checked
    >with T-Mobile cust service folks and they were stumped, but reminded me
    >that I have no roaming charges, so it probably doesn't make much
    >difference, since it works just fine. 441, 611 and voicemail all seem
    >to work. The phone just thinks it's connected to Cingular....
    >
    >Hummmmmmm......


    That's probably because you hacked the firmware. Hummmmmmm indeed.

    --
    Best regards, SEE THE FAQ FOR CINGULAR WIRELESS AT
    John Navas <http://en.wikibooks.org/wiki/Cingular_Wireless_FAQ>



  5. #5

    Re: Crazy Network ID info on a V551

    Actually, I tried to load it with 'Stock Motorola' V551 code. I think
    that's the one I flashed, perhaps I try again.

    Also, I turned the phone on during a trip in Alabama this morning and
    it properly displays T-Mobile as the carrier....

    Odd.

    Ok, I will search for a vanilla Stock Motorola V551 firmware and try
    flashing again.




  • Phones Discussed Above

    Motorola V551 More Motorola V551 topics Motorola Forum Reviews
  • Similar Threads