Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Joel Dorfan
    Guest
    My 6600 takes a full 30 seconds from switch on until it asks for the PIN
    code.
    Is this normal?
    Can this be a function of the SIM card in use, mine is a 16k?
    Also, it never fully plays the startup tune.

    Any ideas here?

    Thanks

    Joel





    See More: 6600 slow to startup




  2. #2
    Lord-Data
    Guest

    Re: 6600 slow to startup

    The startup time is normal... the symbian OS is much more like a proper PDA
    OS, than a previous nokia phone .. you do have to wait for it to actually
    start up properly..

    as for not playing the tone .. have you tried not touching the phone during
    its startup process? any key press will cancel the intro video, and it seems
    to cache up key presses/joystick movements during the loading time, and then
    skip the welcome video.

    If its still skipping it, it might be something else, perhaps an app youv
    installed?


    "Joel Dorfan" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    > My 6600 takes a full 30 seconds from switch on until it asks for the PIN
    > code.
    > Is this normal?
    > Can this be a function of the SIM card in use, mine is a 16k?
    > Also, it never fully plays the startup tune.
    >
    > Any ideas here?
    >
    > Thanks
    >
    > Joel
    >
    >






  3. #3
    Carl
    Guest

    Re: 6600 slow to startup

    In this news forum,
    Joel Dorfan exclaimed to the world in his special way:

    > My 6600 takes a full 30 seconds from switch on until it asks for the
    > PIN code.
    > Is this normal?
    > Can this be a function of the SIM card in use, mine is a 16k?
    > Also, it never fully plays the startup tune.
    >
    > Any ideas here?
    >
    > Thanks
    >
    > Joel


    Joel, are you using a memory card? If so then try taking it out and start
    up without it. If it doesn't do it then its the card. It does it on mine
    with a Sandisk 128mb card and I put it down to the OS recognising and
    preparing the card during boot up sequence as it will use resources. I just
    live with it. Whats your firmware version? Mine is 3.42.1. Check by
    inputting *#0000# (which is star, hash, 4 zeros and hash). This is what
    most people have. 3.49 is out but that is a specific upgrade for for
    provider Orange. There will be a firmware upgrade for the 6600 which will
    iron out the bugs but we'll have to wait....

    -Carl





  4. #4
    Joel Dorfan
    Guest

    Re: 6600 slow to startup

    Hi Carl,
    My software version is the same a yours.
    There are quite a few things I find irritating about this phone, if I find
    one more I will return to my 6310i !!
    The latest irritation is when you try and come out of keylock it will not do
    it the first time if the screen save has already kicked in.

    Hope the new version does iron out the bugs.

    Cheers

    Joel

    "Carl" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    > In this news forum,
    > Joel Dorfan exclaimed to the world in his special way:
    >
    > > My 6600 takes a full 30 seconds from switch on until it asks for the
    > > PIN code.
    > > Is this normal?
    > > Can this be a function of the SIM card in use, mine is a 16k?
    > > Also, it never fully plays the startup tune.
    > >
    > > Any ideas here?
    > >
    > > Thanks
    > >
    > > Joel

    >
    > Joel, are you using a memory card? If so then try taking it out and start
    > up without it. If it doesn't do it then its the card. It does it on mine
    > with a Sandisk 128mb card and I put it down to the OS recognising and
    > preparing the card during boot up sequence as it will use resources. I

    just
    > live with it. Whats your firmware version? Mine is 3.42.1. Check by
    > inputting *#0000# (which is star, hash, 4 zeros and hash). This is what
    > most people have. 3.49 is out but that is a specific upgrade for for
    > provider Orange. There will be a firmware upgrade for the 6600 which will
    > iron out the bugs but we'll have to wait....
    >
    > -Carl
    >
    >






  5. #5
    Kevin I Chapple
    Guest

    Re: 6600 slow to startup

    If it's any consolation, I have the same "problem". Seems to take a while to
    boot up, and the intro "tune" only plays a couple of "bars" and then nothing
    :-( VERY annoying.

    Sometimes, however, it does play the full tune (Who designed the o/s? Mr
    Gates?? :-)) )


    "Joel Dorfan" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    > My 6600 takes a full 30 seconds from switch on until it asks for the PIN
    > code.
    > Is this normal?
    > Can this be a function of the SIM card in use, mine is a 16k?
    > Also, it never fully plays the startup tune.
    >
    > Any ideas here?
    >
    > Thanks
    >
    > Joel
    >
    >






  6. #6
    Jay
    Guest

    Re: 6600 slow to startup

    I only have the start up tone problem on the Orange version 6600. My GSM one
    always plays the tone. Wish I could turn the bloody thing off its damn
    annoying!

    --
    Regards,

    Jay



    "Kevin I Chapple" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    > If it's any consolation, I have the same "problem". Seems to take a while

    to
    > boot up, and the intro "tune" only plays a couple of "bars" and then

    nothing
    > :-( VERY annoying.
    >
    > Sometimes, however, it does play the full tune (Who designed the o/s? Mr
    > Gates?? :-)) )
    >
    >
    > "Joel Dorfan" <[email protected]> wrote in message
    > news:[email protected]
    > > My 6600 takes a full 30 seconds from switch on until it asks for the PIN
    > > code.
    > > Is this normal?
    > > Can this be a function of the SIM card in use, mine is a 16k?
    > > Also, it never fully plays the startup tune.
    > >
    > > Any ideas here?
    > >
    > > Thanks
    > >
    > > Joel
    > >
    > >

    >
    >






  7. #7
    Kevin I Chapple
    Guest

    Re: 6600 slow to startup

    :-)

    (",)


    "Jay" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    > I only have the start up tone problem on the Orange version 6600. My GSM

    one
    > always plays the tone. Wish I could turn the bloody thing off its damn
    > annoying!
    >
    > --
    > Regards,
    >
    > Jay
    >
    >
    >
    > "Kevin I Chapple" <[email protected]t> wrote in message
    > news:[email protected]
    > > If it's any consolation, I have the same "problem". Seems to take a

    while
    > to
    > > boot up, and the intro "tune" only plays a couple of "bars" and then

    > nothing
    > > :-( VERY annoying.
    > >
    > > Sometimes, however, it does play the full tune (Who designed the o/s? Mr
    > > Gates?? :-)) )
    > >
    > >
    > > "Joel Dorfan" <[email protected]> wrote in message
    > > news:[email protected]
    > > > My 6600 takes a full 30 seconds from switch on until it asks for the

    PIN
    > > > code.
    > > > Is this normal?
    > > > Can this be a function of the SIM card in use, mine is a 16k?
    > > > Also, it never fully plays the startup tune.
    > > >
    > > > Any ideas here?
    > > >
    > > > Thanks
    > > >
    > > > Joel
    > > >
    > > >

    > >
    > >

    >
    >






  8. #8
    Blackpanther
    Guest

    Re: 6600 slow to startup

    > The latest irritation is when you try and come out of keylock it will not do
    > it the first time if the screen save has already kicked in.
    >


    Try this,

    When it is in screen save mode and you want to unlock it,
    push the joystick anyway (up,down, left or right)
    THEN press menu + * and it will unlock straight away.

    You can also hit any key then do the menu + * but i seem to use the joystick.
    Either way works. the first key / joystick press takes it out of screen save mode.

    It irritated me to start with but i just do the above now without a second thought.

    Also the long boot up is due to the O/s it uses (+ size of your MMC, ie while booting it checks the MMC)
    as i never switch mine off i dont care how long it takes (or hearing the start up tune) :-)



    THE BLACKPANTHER





  9. #9
    Chris P Bacon
    Guest

    Re: 6600 slow to startup

    On Mon, 23 Feb 2004 12:31:36 -0000, "Jay" <[email protected]> wrote:

    >I only have the start up tone problem on the Orange version 6600. My GSM one
    >always plays the tone. Wish I could turn the bloody thing off its damn
    >annoying!


    Hi
    My 6600 which has the very latest Orange firmware ( 3.49.2 ) plays
    the full startup tune OK.



  • Phones Discussed Above

    Nokia 6600 More Nokia 6600 topics Nokia Forum Reviews
  • Similar Threads