Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    geepeetee
    Guest
    Hi

    Does anyone have any experience with these.

    The first one i got and installled did not seem to work, it shows as working
    correctly in device manager but thats it, i assume it should show in the
    taskbar like on a laptop.

    I have used the wireless link in control panel in xp and the 'display in
    taskbar when infrared activity is detected' is checked but no signs of life.
    I have tried our phones on 2 different laptops and they are immediately
    detected and identified correctly.

    I have also tried all the permetations of connecting before and after
    booting the pc but none of it seems to make any difference, am i missing
    something.

    I returned it (through the post, it was an ebay purchase) and received
    another but its exactly the same.

    Any advice appreciated

    Gary





    See More: usb irda dongle problem




  2. #2
    Vlad Andreyev
    Guest

    Re: usb irda dongle problem

    What dongle are you using (brand/model)? Did you download and install a
    driver from the manufacturer or are you using the one that Windows loaded
    automatically? I have one made by SigmaTel, and it took a little tweaking
    at first, but it's been working flawlessly for over a year now.

    --

    \/ L /\ D


    "geepeetee" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    Hi

    Does anyone have any experience with these.

    The first one i got and installled did not seem to work, it shows as working
    correctly in device manager but thats it, i assume it should show in the
    taskbar like on a laptop.

    I have used the wireless link in control panel in xp and the 'display in
    taskbar when infrared activity is detected' is checked but no signs of life.
    I have tried our phones on 2 different laptops and they are immediately
    detected and identified correctly.

    I have also tried all the permetations of connecting before and after
    booting the pc but none of it seems to make any difference, am i missing
    something.

    I returned it (through the post, it was an ebay purchase) and received
    another but its exactly the same.

    Any advice appreciated

    Gary






  3. #3
    geepeetee
    Guest

    Re: usb irda dongle problem

    Hi

    It is listed in device manager as 'donshine co usb device' Yes the driver
    came with it on a disc.

    What did you tweak, is it usb and does it show in the taskbar when its
    running?

    thanks

    Gary
    "Vlad Andreyev" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    > What dongle are you using (brand/model)? Did you download and install a
    > driver from the manufacturer or are you using the one that Windows loaded
    > automatically? I have one made by SigmaTel, and it took a little tweaking
    > at first, but it's been working flawlessly for over a year now.
    >
    > --
    >
    > \/ L /\ D
    >
    >
    > "geepeetee" <[email protected]> wrote in message
    > news:[email protected]
    > Hi
    >
    > Does anyone have any experience with these.
    >
    > The first one i got and installled did not seem to work, it shows as
    > working
    > correctly in device manager but thats it, i assume it should show in the
    > taskbar like on a laptop.
    >
    > I have used the wireless link in control panel in xp and the 'display in
    > taskbar when infrared activity is detected' is checked but no signs of
    > life.
    > I have tried our phones on 2 different laptops and they are immediately
    > detected and identified correctly.
    >
    > I have also tried all the permetations of connecting before and after
    > booting the pc but none of it seems to make any difference, am i missing
    > something.
    >
    > I returned it (through the post, it was an ebay purchase) and received
    > another but its exactly the same.
    >
    > Any advice appreciated
    >
    > Gary
    >
    >
    >






  4. #4
    Vlad Andreyev
    Guest

    Re: usb irda dongle problem

    I had to change the driver settings in the device properties. For some
    reason, when the driver was installed, the settings were not default. After
    I changed them all to their default values, the thing started working.
    However, I have a different dongle, and you may have to do something else.
    Did you try googling Donshine? There are a few discussions of this
    problem...

    --

    \/ L /\ D


    "geepeetee" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    Hi

    It is listed in device manager as 'donshine co usb device' Yes the driver
    came with it on a disc.

    What did you tweak, is it usb and does it show in the taskbar when its
    running?

    thanks

    Gary
    "Vlad Andreyev" <[email protected]> wrote in message
    news:[email protected]
    > What dongle are you using (brand/model)? Did you download and install a
    > driver from the manufacturer or are you using the one that Windows loaded
    > automatically? I have one made by SigmaTel, and it took a little tweaking
    > at first, but it's been working flawlessly for over a year now.
    >
    > --
    >
    > \/ L /\ D
    >
    >
    > "geepeetee" <[email protected]> wrote in message
    > news:[email protected]
    > Hi
    >
    > Does anyone have any experience with these.
    >
    > The first one i got and installled did not seem to work, it shows as
    > working
    > correctly in device manager but thats it, i assume it should show in the
    > taskbar like on a laptop.
    >
    > I have used the wireless link in control panel in xp and the 'display in
    > taskbar when infrared activity is detected' is checked but no signs of
    > life.
    > I have tried our phones on 2 different laptops and they are immediately
    > detected and identified correctly.
    >
    > I have also tried all the permetations of connecting before and after
    > booting the pc but none of it seems to make any difference, am i missing
    > something.
    >
    > I returned it (through the post, it was an ebay purchase) and received
    > another but its exactly the same.
    >
    > Any advice appreciated
    >
    > Gary
    >
    >
    >







  • Similar Threads