reply to discussion
Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Jessiii
  Jessiii is offline
  Member

  Posts
  92 - liked 5 times
  Cryptomunten zijn virtuele munten. Er bestaan momenteel honderden cryptomunten maar de bekendste variant is de Bitcoin. De publieke aandacht voor Bitcoin is de jongste tijd sterk gestegen. Investeren in cryptomunten is populair, maar het zorgt er ook voor dat meer mensen opgelicht worden. Bescherm jezelf met onze tips in deze blog!

  Wie wil investeren in Bitcoin neemt best contact op met zijn of haar bank. Banken kunnen advies geven rond de mogelijk beleggingsrisico's, en informeren je over veilige platformen om cryptomunten te kopen.
  Als je merkt dat er effectief geld gestolen is van je bankrekening, doe dan een aangifte bij de politie.
  Indien uw rechten als consument of onderneming niet werden gerespecteerd, of indien u het slachtoffer bent van misleiding, bedrog, fraude of oplichting, kunt u terecht bij meldpunt.belgie.be
  Cryptomunten en phishing
  Hackers gebruiken cryptocurrency en bitcoin als lokaas om je naar websites te leiden die je bankgegevens stelen of in staat zijn om virussen te installeren op je computer:

  Cybercriminelen spelen in op de actualiteit en weten welke thema's ons interesseren. Wees daarom steeds op je hoede wanneer je verdachte berichten krijgt met links over een actueel onderwerp. Bitcoin komt voortdurend in het nieuws en is daarom een geliefd onderwerp voor cybercriminelen.

  Phishers leiden slachtoffers om de tuin met aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn. Berichten die je beloven snel rijk te worden met Bitcoin vertrouw je best niet.
  Leer valse berichten herkennen en voorkom dat je slachtoffer wordt van phishing.

  Onderaan vind je enkele voorbeelden van phishingberichten rond Bitcoin.

  FOD Economie waarschuwt: "Snel rijk met cryptomunten of alles kwijt met corrupte munten?"
  Dit jaar werd al bijna 2,2 miljoen euro aan verloren bedragen gerapporteerd bij het Meldpunt van de FOD Economie en bij de FSMA door minstens 118 slachtoffers. En dat is wellicht slechts het topje van de ijsberg. Voor meldingen van fraude geldt er namelijk een dark number van 96%: slechts 4% van de fraude wordt gemeld. De totaal geschatte financiële schade op jaarbasis van fraude met cryptomunten bedraagt dan zo’n 130 miljoen euro. [BRON: FOD Economie]

  Volg de tips van FOD Economie om oplichting met cryptocurrency te vermijden:

  Zorg dat je weet met wie je te doen hebt. Controleer je tegenpartij: is er een website? Hoe oud is die? Welke personen zitten erachter? Vermoed je dat het een website is die cryptomunten aanbiedt, zoek dan op of de website gekend staat voor fraude op temooiomwaartezijn.be. Vind je geen betrouwbare gegevens? Laat het dan voor wat het is. Je veiligheid is te kostbaar.
  Deel nooit persoonlijke gegevens. Oplichters vragen vaak om een kopie van je identiteitskaart, een foto of bewijs van je domicilie. Soms beweren ze dat dit wettelijk verplicht is. Ga hier in ieder geval niet op in.
  Eis duidelijke en verstaanbare informatie van je gesprekspartner. En blijf kritisch voor die informatie. Neem je tijd voor je op een aanbod ingaat. Laat je zeker niet opjagen of intimideren.
  Wees op je hoede voor (beloftes van) buitensporige winst. Als een rendement je te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. Winst is nooit gegarandeerd.
  Meer informatie


  See More: Cryptomunten en cyberveiligheid
 2. #2
  Lolaisheree
  Lolaisheree is offline
  Sr. Member

  Posts
  125 - liked 3 times

  Re: Cryptomunten en cyberveiligheid

  Hallo mijn vrienden. Ik zou heel graag proberen om geld te investeren in cryptogeld, maar ik ben bang om dit te doen, kunt u mij iets adviseren? 3. #3
  Monique3
  Monique3 is offline
  Member

  Location
  London
  Posts
  33

  Re: Cryptomunten en cyberveiligheid

  Allereerst raad ik u ten zeerste aan om de beoordelingen op Internet hierover te lezen om de beste optie te kiezen. Ook kunt u lezen Bitcoin Circuit ervaringen en kies de meest handige software voor jezelf dankzij dergelijke beoordelingen en beoordelingen, omdat alles daar in groot detail is geschreven. Ik hoop dat dit nuttig zal zijn voor u. • Similar Threads

  1. alt.cellular.verizon
  2. alt.cellular.verizon
  3. alt.cellular.verizon
  4. alt.cellular.verizon
  5. alt.cellular.verizon


 • Quick Reply Quick Reply

  If you are already a member, please login above.